Adriane og Emils winternship hos oss

Adriane Wang og Emil Holmen avsluttet nylig sine winternships hos Beyond Strategy Consulting. Fire innholdsrike uker har passert, fylt med en kombinasjon av grundig opplæring og spennende prosjektarbeid. Gjennom deltakelse i sosiale, sportslige og kulturelle aktiviteter har de raskt glidd rett inn i selskapet.

Emil og Adriane har tatt til seg mye læring på kort tid og har vært viktige bidrag i prosjektene de har jobbet på. Vi i Beyond er veldig fornøyde med innsatsen de har lagt ned hos oss, og spente på å se mer av dem i fremtiden!

De to er samstemte i at internshipet har gitt dem verdifull innsikt i konsulenthverdagen i Beyond. La oss høre hvordan de oppsummerer sine erfaringer fra winternshipet:

EMIL
Emil går i 4. klasse på Indøk på NTNU, og skal skrive master i finans. Han har tidligere hatt internship i Columbus Global og jobbet i start-upen Two. Emil har tidligere erfaring innen strategi og ledelse fra Hærens befalsskole og 3 års tjeneste i Hans Majestets Kongens Garde.

ADRIANE
Etter å ha fullført bachelor på NHH har Adriane nå begynt på en dobbel mastergrad med fordypning i økonomisk styring på NHH og strategi ved UCLouvain, Belgia. Tidligere har hun hatt internship i en start-up og jobber som konsulent i studentkonsulentselskapet NHHS Consulting.


Hva har dere gjort i løpet av internshipet?

Vi startet første uken av internshipet med intern kursing i Beyond Academy. Vi hadde opplæring innenfor strategi, transformasjoner og samt core consulting skills. Eksempelvis inkluderte det PowerPoint, storyboarding, Excel, samt introduksjon til konsulentrollen innen management consulting. Det var også mye erfaringsutveksling, der konsulentene og partnerne delte innsikt fra prosjekter de har jobbet på. Dette var en interessant og lærerik start på winternshipet, hvor vi fikk verdifulle perspektiver og verktøy før vi selv ble satt på reelle prosjekter uken etter.


Adriane, kan du fortelle litt om prosjektet ditt?

Jeg arbeidet på et stort transformasjonsprosjekt hvor målet var å gjøre endringer i strategien til konsernet for å øke lønnsomheten og sikre god drift i datterselskapene. Jeg arbeidet i et team som fokuserte på implementeringsstrategi og gevinstrealisering. Fra dag én fikk jeg en grundig introduksjon til prosjektet, selvstendige arbeidsoppgaver og deltok i flere kundebesøk samt møter med toppledelsen i selskapet. Gjennom NHH-studiet hører man mye snakk om strategi og er innom flere teorier og rammeverk, men det å faktisk utarbeide og jobbe med strategi hos Beyond var veldig lærerikt. Jeg har lært utrolig mye om hva det vil si å utarbeide en strategi og selve implementeringen.


Emil, kan du fortelle litt om prosjektet ditt?

Jeg ble satt på et prosjekt for en kunde som utvikler og produserer høyteknologisk utstyr til industri i det globale markedet. Her jobber Beyond med å øke produksjonskapasiteten til selskapet, og jeg fikk være med i oppstartsfasen av prosjektet. Her bidro jeg til å kartlegge utfordringene og mulighetene som kunden må håndtere for å kunne øke kapasiteten, blant annet gjennom arbeidssamlinger, intervjuer og analyse. I prosjektet jobbet jeg direkte opp mot seniorkonsulenter hos Beyond og fikk mye ansvar tidlig. Jeg fikk prøve meg i analytikerrollen, og fikk virkelig hands-on erfaring med håndverket management consulting. Mot slutten av internshipet hadde Adriane og jeg hver vår sluttleveranse fra prosjekterfaringene som vi presenterte for resten av selskapet.


Adriane, hvordan var det å jobbe i Beyond?

Beyond er et mindre konsulentselskap, noe som gir deg som intern tidlig og unik eksponering mot prosjekter fra salgsmulighet til sluttleveranse og du jobber tett med erfarne partnere, managere og seniorkonsulenter. Jeg fikk god oppfølging gjennom hele winternshipet, bl.a. gjennom en dedikert mentor som fulgte opp, bisto med råd og hjalp til ved spørsmål. I Beyond blir man i tillegg fulgt opp av prosjektleder i prosjektet du jobber på, og får gode innspill og jevnlig sparring for å sikre at arbeidet tilpasses dine forventinger og ditt nivå. Det ble også arrangert flere sosiale eventer gjennom winternshipet, blant annet spiste vi flere middager sammen, dro på Fangene på Fortet, hadde morgentreninger og spilte dart & shuffle. Alt i alt, dersom du er nysgjerrig på konsulentbransjen anbefaler jeg deg absolutt å søke internship hos Beyond Strategy Consulting!  


Emil, hvorfor søkte du winternship hos Beyond?

Management consulting er et begrep som blir kastet mye rundt når det kommer til valg av karriere. Jo lenger man kommer i studiet, jo mer nysgjerrig blir man på hva det faktisk er. Grunnen til at valget endte på nettopp BSC er primært inntrykket jeg hadde av folkene etter ulike bedriftspresentasjoner og andre studentarrangementer i Trondheim i løpet av studietiden min. De slo meg som en gjeng med ekstremt imøtekommende og joviale venner, som tilfeldigvis jobber sammen. En slik kultur er noe jeg også ønsket å ta del i, og noe jeg vil trekke frem til andre som også ønsker en karriere innenfor management consulting. De ansatte har vært imøtekommende, hjelpsomme og virkelig ønsket å dele av sin kunnskap. Dette har bidratt til en stor egenutvikling gjennom disse ukene, både på generelle konsulentegenskaper, men også mye spesifikk kunnskap innen industriene vi har jobbet opp imot.


Avslutningsvis, har dere noen tips til andre som ønsker å søke winternship hos Beyond?

  • Sett deg inn i hva selskapet faktisk driver med
  • Tren caseløsning
  • Reflekter rundt valgene du har tatt opp igjennom (studie, friår, verv m.m.). Hvorfor har du valgt som du har valgt, og hvordan har dette påvirket deg? Dette høres kanskje banalt ut, men vil hjelpe både deg selv og intervjuer i å få en forståelse for hvem du er
  • Hva er management consulting? Det er et veldig bredt begrep, så anbefaler å danne deg et klart bilde over hva det er og kan være
  • Vær deg selv, det skinner tydelig igjennom dersom du prøver å være noe du ikke er
  • Ta deg tid på intervjuene. Tenk deg om 5 sekunder for mye enn 5 sekunder for lite. Dette vil ikke være merkbart for intervjuer, men du vil selv få reflektert betraktelig mer rundt hva du ønsker å formidle

Vi i Beyond Strategy Consulting er meget fornøyde med å ha hatt Adriane og Emil som interns hos oss!


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *